بند ناف آیبیام با جنگ جهانی بریده شد
رایانه در هزارتوی تاریخ (4)
پرسی لاگیت یکی دیگر از این افراد بود. وی حسابداری بود که در شهر دوبلین پایتخت ایرلند فعالیت می کرد و به طور مستقل یک رایانه مکانیکی قابل برنامه ریزی طراحی کرده بود. این رایانه به طور موفقیت آمیزی به کار گرفته شد و تا سال 1909 به خوبی کار می کرد.
در اواخر سال 1880میلادی ، هرمن هلریث آمریکایی موفق به اختراع روشی برای ذخیره سازی اطلاعات شد تا این اطلاعات توسط یک ماشین قابل خواندن باشد. وی در ادامه دستگاه تولیدی خود را با سیستم کارت های پانچ شده سازگار کرد و آن را در سیستم راه آهن برای تنظیم مسیر مسافران و تسهیل فرایند صدور بلیط آنان به کار گرفت.
او در همین راستا ماشین دیگری به نام tabulator یا جدول نویس ابداع کرد. مجموعه اختراعات وی موجب شکل گیری صنعت مدرن پردازش اطلاعات شد و نام او را در جهان بلند آوازه کرد.
در دستگاه های ساخت وی از روش های جدیدی برای انتقال اطلاعات و انجام محاسبات مختلف استفاده می شد که این فرایند ها را سریع تر می کرد.
ماشین های اختراع شده توسط هلریث در جریان سرشماری سال 1890 امریکا مورد استفاده قرار گرفت و این امر موجب صرفه جویی قابل ملاحظه در هزینه های این کار و همچنین بالارفتن سرعت جمع آوری اطلاعات و نظام مند کردن آنها شد.
وی در نهایت شرکتی را به همین منظور تاسیس کرد که بعدها IBM نام گرفت و شهرت جهانی به دست آورد. آی بی ام هم اکنون بعد از یک قرن فعالیت کماکان از شرکت های بزرگ فناوری در امریکا و جهان محسوب می شود.
IBM فناوری کارت های پانچ شده را بهبود بخشید و آن را به یک ابزار قدرتمند برای پردازش اطلاعات تجاری و تولید تجهیزات مرتبط اداری و تجاری مبدل کرد. آی بی ام تا دهه 1950 کماکان از این فناوری البته در اشکال پیشرفته تر استفاده می کرد ، هر چند با قدرتمندتر شدن رایانه ها و بهبود کارآیی انها دیگر احتیاجی به استفاده از کارت های پانچ شده نبود.
استفاده از این فناوری در طول جنگ جهانی دوم هم به طور گسترده ادامه داشت و از کارت های پانچ شده برای محاسبات مخفیانه جنگی و پردازش اطلاعات به طور گسترده استفاده می شد. در سال ???? و در بحبوحه جنگ جهانی دوم دولت آمریکا طرحی سری برای ساخت دستگاهی را آغاز کرد که بتواند مکالمات رمزنگاریشده آلمانیها را رمزبرداری کند.
این مسئولیت را شرکت IBM و دانشگاه هاروارد به عهده گرفتند که سرانجام به ساخت دستگاهی به نام ASCC در سال ???? انجامید.
این دستگاه پنج تنی که ?? متر درازا و ??? متر بلندی داشت، میتوانست تا ?? عدد ?? رقمی را در خود نگاه دارد و با آنها کار کند. دستگاه با نوارهای سوراخدار برنامه ریزی میشد و همه بخشهای آن مکانیکی یا الکترومکانیکی بود.
نکته جالب توجه در این دوره همکاری شرکت آمریکایی آی بی ام با آلمان نازی برای کسب منافع تجاری بود. پیروزی حزب ناسیونال سوسیالیست نازی در انتخابات سال 1933 و به قدرت رسیدن آدلف هیتلر ، آغازی بود برهمکاری های مشترک آی بی ام با دولت آلمان نازی . به طوری که که رئیس وقت آی بی ام توماس جی واتسون درست در روزهای نخست به قدرت رسیدن هیتلر قراردادهای کاری گسترده ای را با دولت رایش منعقد ساخت، همکاری که تا تا پایان دوران جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت .
این قراردادهای کاری به قدری برای آی بی ام پرسود و با اهمیت بودند که آلمان نازی را به بزرگترین خریدار محصولات آی بی ام در خارج از خاک ایالات متحده تبدیل کرد.
نام هرمان هولریث رئیس وقت آی بی ام که خود یک دو رگه آمریکایی – آلمانی بوده و از او به عنوان کلیدی ترین رهبر آی بی ام یاد می کنند با تمامی اتفاقات جنگ جهانی دوم عجین شده است . دورانی که بی شک آلمان نازی و هم پیمانانش دولتهای ژاپن و ایتالیا بزرگترین دشمنان آمریکا به شمار می آمدند، شرکت آی بی ام برای کمک به حکومت رایش سوم در رسیدن به اهداف جنگ طلبانه اش از هیچ تلاشی دریغ نکرد.
توماس واتسون دو بار در سالهای 1933 و 1939 برای پیگیری روند تولید محصولات به شعبه آی بی ام در آلمان سفر کرده بود . ساختار پانچ کارتها در آن دوران توسط خود آی بی ام یا نماینده آن درخاک برلین به نحوی دستکاری شده بودند که اطلاعات مورد نیاز نازیها به خوبی استخراج می شد . این دستگاه ها در سال های جنگ دوم جهانی فرایند تشخیص هویت ، محرومیت، ضبط اموال، تبعید ، زندانی کردن و در نهایت قتل عام صدها هزار نفر را سرعت می بخشیدند.
طراحی و ساخت پانچ کارتها مدام تغییر می کرد به طوریکه به عنوان نمونه ، یکی از انواع پانچ کارتهای ساخته شده دارای قابلیت طبقه بندی اطلاعات بر اساس مذهب ، ملیت و زبان مادری افراد بود .
استفاده از پانچ کارتها در حالی صورت می گرفت که بدون استفاده از این تکنولوژی ، استخراج اطلاعات مورد نیاز آلمانی ها که ظرف مدت 48 ساعت در اختیارشان قرار گرفت ، نزدیک به 2 هفته به طول می انجامید.
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.