آشنائى با امضاى دیجیتال
شاید تاکنون نامه هاى الکترونیکى متعددى را دریافت داشته اید که داراى مجموعه اى از حروف و اعداد در انتهاى آنان مى باشند . در اولین نگاه ممکن است اینگونه تصور گردد که اطلاعات فوق بى فایده بوده و شاید هم نشاندهنده بروز یک خطاء در سیستم باشد! در حقیقت ما شاهد استفاده از امضاى دیجیتال در یک نامه الکترونیکى مى باشیم . به منظور ایجاد یک امضاى دیجیتال از یک الگوریتم ریاضى به منظور ترکیب اطلاعات در یک کلید با اطلاعات پیام ، استفاده مى شود . ماحصل عملیات ، تولید یک رشته مشتمل بر مجموعه اى از حروف و اعداد است .یک امضاى دیجیتال صرفا" به شما نخواهد گفت که " این شخص یک پیام را نوشته است " بلکه در بردارنده این مفهوم مهم است که : "این شخص این پیام را نوشته است " .
علت استفاده از یک امضاى دیجیتال چیست ؟
اجازه دهید براى پاسخ به سوال فوق ، سوالات دیگرى را مطرح کنیم !
براى تشخیص و تائید هویت فرد ارسال کننده یک نامه الکترونیکى از چه مکانیزمهائى استفاده مى شود؟
فرض کنید یک نامه الکترونیکى را از یکى از دوستان خود دریافت داشته اید که از شما درخواست خاصى را مى نماید ، پس از مطالعه پیام براى شما دو سوال متفاوت مطرح مى گردد : الف ) آیا این نامه را واقعا" وى ارسال نموده است ؟ ب ) آیا محتواى نامه ارسالى واقعى است و وى دقیقا" همین درخواست را داشته است ؟
آیا وجود هر نامه الکترونیکى در صندوق پستى ، نشاندهنده صحت محتوا و تائید هویت فرد ارسال کننده آن است ؟
سوءاستفاده از آدرس هاى Email براى مهاجمان و ویروس ها به امرى متداول تبدیل شده است و با توجه به نحوه عملکرد آنان در برخى موارد شناسائى هویت فرد ارسال کننده یک پیام بسیار مشکل و گاها" غیرممکن است . تشخیص غیرجعلى بودن نامه هاى الکترونیکى در فعالیت هاى تجارى و بازرگانى داراى اهمیت فراوانى است .
یک نامه الکترونیکى شامل یک امضاى دیجیتال، نشاندهنده این موضوع است که محتواى پیام از زمان ارسال تا زمانى که به دست شما رسیده است ، تغییر نکرده است . در صورت بروز هر گونه تغییر در محتواى نامه ، امضاى دیجیتال همراه آن از درجه اعتبار ساقط مى شود .
نحوه عملکرد یک امضاى دیجیتال
قبل از آشنائى با نحوه عملکرد یک امضاى دیجیتال ، لازم است در ابتدا با برخى اصطلاحات مرتبط با این موضوع بیشتر آشنا شویم :
کلیدها ( Keys ) . از کلیدها به منظور ایجاد امضاهاى دیجیتال استفاده مى گردد . براى هر امضاى دیجیتال ، یک کلید عمومى و یک کلید خصوصى وجود دارد : کلید خصوصى ، بخشى از کلید است که که شما از آن به منظور امضاى یک پیام استفاده مى نمائید . کلید خصوصى یک رمزعبور حفاظت شده بوده و نمى بایست آن را در اختیار دیگران قرار داد . کلید عمومى ، بخشى از کلید است که امکان استفاده از آن براى سایر افراد وجود دارد . زمانى که کلید فوق براى یک حلقه کلید عمومى ( public key ring) و یا یک شخص خاص ارسال مى گردد ، آنان با استفاده از آن قادر به بررسى امضاى شما خواهند بود .
حلقه کلید ( Key Ring ) ، شامل کلید هاى عمومى است . یک حلقه کلید از کلید هاى عمومى افرادى که براى شما کلید مربوط به خود را ارسال نموده و یا کلیدهائى که از طریق یک سرویس دهنده کلید عمومى دریافت نموده اید، تشکیل مى گردد . یک سرویس دهنده کلید عمومى شامل کلید افرادى است که امکان ارسال کلیدعمومى در اختیار آنان گذاشته شده است .
اثرانگشت : زمانى که یک کلید تائید مى گردد ، در حقیقت منحصربفرد بودن مجموعه اى از حروف و اعداد که اثرانگشت یک کلید را شامل مى شوند . تائید مى گردد .
گواهینامه هاى کلید : در زمان انتخاب یک کلید از روى یک حلقه کلید ، امکان مشاهده گواهینامه ( مجوز ) کلید وجود خواهد داشت . دراین رابطه مى توان به اطلاعات متفاوتى نظیر صاحب کلید ، تاریخ ایجاد و اعتبار کلید دست یافت .
نحوه ایجاد و استفاده از کلید ها :
تولید یک کلید با استفاده از نرم افزارهائى نظیر pgp اقتباس شده از کلمات( Pretty Good Privacy )و یا gnupg اقتباس شده از کلمات GNU Privacy Guard ))
معرفى کلید تولید شده به سایر همکاران و افرادى که داراى کلید مى باشند .
ارسال کلید تولید شده به یک حلقه کلید عمومى تا سایر افراد قادر به بررسى و تائید امضاى شما گردند .
استفاده از امضاى دیجیتال در زمان ارسال نامه هاى الکترونیکى . اکثر برنامه هاى سرویس دهنده پست الکترونیکى داراى پتانسیلى به منظور امضاء یک پیام مى باشند .
آشنایی با قلم های دیجیتالی AIPTEK
استفاده از قلم های دیجیتالی به عنوان یک ابزار ورودی مدرن به طور چشمگیری در بین کاربران و مصرف کنندگان متداول گردیده و به طور روز افزونی، جانشین ماوس های قدیمی می شوند.
به گزارش بخش خبر سایت اخبار فن آوری اطلاعات ایران، به نقل از مجله علم الکترونیک و کامپیوتر، قلم های دیجیتالی جهت مصارف متنوعی چون طراحی، گرافیک، نگارش واتوماسیون اداری کاربرد دارند و سبب تسریع و تسهیل در انجام در انجام امور می شوند. وضوح (Resolution)، مهمترین عامل تعیین کننده درکیفیت این قلم ها بوده که معمولا بین 500dpi تا 1000dpi در تغییر است و در مارک ها و مدل های مختلف حداکثر به 2500dpi می رسد.
(AIPTEK ) که یک کمپانی سازنده این قلم ها در تایوان می باشد اخیرا موفق به تولید محصولاتی شده که با بهره گیری از یک تکنولوژی ویژه از مرز وضوح 3000 dpi هم گذشته است.
قلم های جدید AIPTEK که در سه مدل 12000u، 8000u، 600u به بازار عرضه شده اند دارای وضوح قابل تامل 3010 dpi هستند که باعث بهبود کیفیت در نگارش دست خط و طراحی و گرافیک شده اند. ابعاد محدوده فعال مدلهای 12000u، 800u، 600u به ترتیب بزرگتر از A4، A5، A6 و علیرغم وضوح 3048 dpi دارای قیمت مناسبی در مقایسه با سایر مارک های متفرقه موجود در بازار می باشند.
مجموعه های AIPTEK شامل یک قلم بدون سیم، یک ماوس بدون سیم و یک صفحه رسم (tablet) هستند که به پورت USB کامپیوتر وصل می شوند. در جدیدترین مدل قلم های AIPTEK با استفاده از تکنولوژی Bluetooth، صفحه رسم (tablet) هم به صورت بدون سیم عرضه شده است.
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.