5 کاری که هر کاربر باید قبل از سفر انجام دهد
اگر شما هم یکی از کاربرانی هستید که بسیار به اینترنت و کامپیوترتان وابستهاید و روزانه ساعتهای زیادی را پای آن سپری میکنید حتماً در مواقعی که به مسافرت میروید و مجبورید برای چندین روز از کامپیوتر شخصیتان دور باشید و از یک کامپیوتر دیگر برای گشت و گذار در اینترنت و انجام کارهای روزانهتان استفاده کنید با مشکل روبه رو شدهاید که شما را به سر در گمی میکشاند.
در ادامه این مطلب به معرفی نکاتی میپردازیم که بکارگیری هر یک از آنها میتواند شما را تا حد زیادی از شر این مشکلات نجات دهد.
1- همه آدرسهای ایمیلتان را به یک حساب Gmail فوروارد کنید
اگر شما از چندین حساب ایمیل جداگانه برای کارهای روزانهتان بهره میگیرید بهتر است که یک حساب در جیمیل ایجاد کنید و تمامی آدرسهای دیگر خود را به این حساب فوروارد نمایید. این کار علاوه بر اینکه موجب میشود تا در وقت خود صرفه جویی کنید،باعث میشود تا بتوانید با استفاده از قابلیتهای جیمیل از ایمیلهای خود backup بگیرید.
2- تمام نرم افزار های ضروریتان را به یک USB Flash منتقل کنید.
مسلماً بدون استفاده از یکسری نرم افزار های حیاتی مانند فایرفاکس یا نرم افزارهای پیغام رسان فوری و ... استفاده از اینترنت برای شما بسیار دشوار خواهد بود. شما میتوانید با انتقال این نرمافزارها بر روی یک Flash dirve همیشه آنها را همراه داشته باشید.
استفاده از نسخه پرتابل اینگونه نرم افزارهای زحمت نصب را نیز از شما خواهد گرفت:http://portableapps.com/
3- تمام پسوردهای مورد استفاده خود را به همراه داشته باشید
به نظر من به خاطر سپردن پسوردهای مختلف یکی از سختترین کارهای دنیاست! نوشتن پسوردهای موردنیازتان درون یک فایل و همراه داشتن آن آسانترین کار است که البته استفاده از برنامههای خاصی که به این منظور ایجاد شدهاند میتواند از لحاظ امنیتی مطمئنتر باشد.http://keepass.info/
4- لیست Bookmark های(Favorites) خود را به همراه داشته باشید
این یکی از همه موارد مهمتر است چون همراه نداشتن آن سبب میشود ساعتهای وقت خود را به دنبال آدرسهای مورد نظرتان بگردید.
5- فضاهای موجود بر روی اینترنت را از یاد نبرید
استفاده از سایتهایی همچون Persiangig ، Box.net و ... که به ارائه فضاهای مجانی جهت آپلود فایلهایتان در اختیار شما میگذارند بسیار مفید و کارا هستند و همیشه میتوانند به کمک شما بیایند و شما میتوانید مطمئن باشید که هر کجا که بروید به فایلهایتان دسترسی دارید.
و در آخر اگر جزء آن دسته از افراد هستید که مدام در سفرید یا در چند مکان مختلف کار میکنید توصیه میشود با خرید یک لپ تاپ خیال خودتان را راحت کنید.
افزودن یک عنصر به نوار کوییک لانچ
نوار کوییک لانچ نوار کوییک لانچ ابزار مناسبی است که در نوار وظیفه کنار دکمه Start قرار دارد. با استفاده از آن می توانید برنامه های خاصی را با یک کلیک ماوس باز کنید. بطور پیش فرض فقط سه میانبر بر روی نوار کوییک لانچ قرار دارد: یکی برای بازکردن اینترنت اکسپلورر، یکی برای بازکردن اوت لوک اکسپرس و یکی برای وقتی است که می خواهید رومیزی را ببینید و پنجره هایی جلوی دید شما را گرفته اند. خوشبختانه افزودن میانبرهای جدید برای برنامه ها، اسناد و فولدرها کار آسانی است. در واقع بسیاری از برنامه ها(نظیر اوت لوک) میانبرهای خودشان را در طول نصب اضافه می کنند.
عنصری که می خواهید اضافه کنید را پیدا کنید
با استفاده از My Computer یا پنجره MY Documents، عنصری که می خواهید برای آن یک میانبر کوییک لانچ درست کنید را پیدا کنید.
آن عنصر را به نوار کوییک لانچ دراگ کنید
با دکمه چپ ماوس بر روی آن عنصر کلیک کنید و در حالی که دکمه ماوس را پایین نگهداشته اید، آن عنصر را به ناحیه ای خالی بر روی نوار کوییک لانچ دراگ کنید.
نام میانبر را تغییر دهید
بر روی میانبر جدید کلیک راست کنید و Rename را از منوی میانبر انتخاب کنید و نام جدیدی به میانبر بدهید. اگر برای یک ثانیه اشاره گر را برروی آیکون میانبر نگهدارید، این نام در پنجره بازشویی ظاهر می شود.
میانبر را حذف کنید
بر روی میانبر کلیک راست کنید و Delete را از منوی میانبر انتخاب کنید تا میانبر از نوار کوییک لانچ حذف شود و در سطل بازیافت قرار بگیرد. اگر هنگام انتخاب Delete، کلید Shift را پایین نگهدارید و میانبر بدون رفتن به سطل بازیافت برای همیشه حذف می شود.
* توجه *
مرتب کردن میانبرها
شما می توانید با دراگ کردن میانبرهای روی نوار کوییک لانچ به محلهای جدیدی در این نوار، آنها را مرتب سازی کنید.
جابجا کردن نوار کوییک لانچ
شما می توانید نوار کوییک لانچ را بطور مجزا از نوار وظیفه جابجا کنید، به این طریق که روی لبه منتهاالیه چپ نوار کوییک لانچ(که با دو نقطه کود کوچک علامتگذاری شده است) کلیک کنید و آن را دراگ کنید. این نوار را می توانید به یکی از لبه های دیگر صفحه نمایش یا به مرکز پنجره منتقل کنید.
وظایف سیستم عامل
پس از روشن نمودن کامپیوتر، لولین برنامه ای که اجراء می گردد ، مجموعه دستوراتی می باشند که در حافظه ROM ذخیره و مسئول بررسی صحت عملکرد امکانات سخت افزاری موجود می باشند. برنامه فوق (POST) ، پردازنده ، حافظه و سایر عناصر سخت افزاری را بررسی خواهد کرد . پس از بررسی موفقیت آمیز برنامه POST ، در ادامه درایوهای ( هارد ، فلاپی ) سیستم فعال خواهند شد. در اکثر کامپیوترها ، پس از فعال شدن هارد دیسک ، اولین بخش سیستم عامل با نام Bootstrap Loader فعال خواهد شد. برنامه فوق صرفا" دارای یک وظیفه اساسی است : انتقال ( استقرار ) سیستم عامل در حافظه اصلی و امکان اجرای آن . برنامه فوق عملیات متفاوتی را بمنظور استفرار سیستم عامل در حافظه انجام خواهد داد.
سیستم عامل دارای وظایف زیر است :
· مدیریت پردازنده
· مدیریت حافظه
· مدیریت دستگاهها ( ورودی و خروجی )
· مدیریت حافظه جانبی
· اینترفیس برنامه های کاربردی
· رابط کاربر
وظایف شش گانه فوق ، هسته عملیات در اکثر سیستم های عامل است . در ادامه به تشریح وظایف فوق اشاره می گردد :
مدیریت پردازنده
مدیریت پردازنده دو وظیفه مهم اولیه زیر را دارد :
· ایجاد اطمینان که هر پردازه یا برنامه به میزان مورد نیاز پردازنده را برای تحقق عملیات خود ، اختیار خواهد کرد.
· استفاده از بیشترین سیکل های پردازنده برای انجام عملیات
ساده ترین واحد نرم افزاری که سیستم عامل به منظور زمانبندی پردازنده با آن درگیر خواهد شد ، یک پردازه یا یک Thread خواهد بود. موقتا" می توان یک پردازه را مشابه یک برنامه در نظر گرفت ، در چنین حالتی مفهوم فوق ( پردازه ) ، بیانگر یک تصویر واقعی از نحوه پردازش های مرتبط با سیستم عامل و سخت افزار نخواهد بود. برنامه های کامپیوتری ( نظیر واژه پردازها ، بازیهای کامپیوتری و ...) در حقیقت خود یک پردازه می باشند ، ولی برنامه های فوق ممکن است از خدمات چندین پردازه دیگر استفاده نمایند. مثلا" ممکن است یک برنامه از پردازه ای بمنظور برقراری ارتباط با سایر دستگاههای موجود در کامپیوتر استفاده نماید. پردازه های فراوان دیگری نیز وجود دارد که با توجه به ماهیت عملیات مربوطه ، بدون نیاز به محرک خارجی ( نظیر یک برنامه ) فعالیت های خود را انجام می دهند. یک پردازه ، نرم افزاری است که عملیات خاص و کنترل شده ای را انجام می دهد. کنترل یک پردازه ممکن است توسط کاربر ، سایر برنامه های کاربردی و یا سیستم عامل صورت پذیرد.
سیستم عامل با کنترل و زمانبندی مناسب پردازه ها زمینه استفاده از پردازنده را برای آنان ، فراهم می نماید. در سیستم های " تک - کاره " ، سیستم زمانبندی بسیار روشن و مشخص است . در چنین مواردی، سیستم عامل امکان اجرای برنامه را فراهم و صرفا" در زمانیکه کاربر اطلاعاتی را وارد یا سیستم با وقفه ای برخورد نماید ، روند اجراء متوقف خواهد شد. وقفه ، سیگنال های خاص ارسالی توسط نرم افزار و یا سخت افزار برای پردازنده می باشند. در چنین مواردی منابع صادر کننده وقفه درخواست برقراری یک ارتباط زنده با پردازنده برای اخذ سرویس یا سایر مسائل بوجود آمده ، را می نمایند. در برخی حالات سیستم عامل پردازه ها را با یک اولویت خاص زمانبندی می نماید . در چنین حالتی هر یک از پردازه ها با توجه به اولویت نسبت داده شده به آنان ، قادر به استفاده از زمان پردازنده خواهند بود. در این چنین موارد ، در صورت بروز وقفه ، پردازنده آنها را نادیده گرفته و تا زمان عدم تکمیل عملیات مورد نظر توسط پردازنده ، فرصت پرداختن به وقفه ها وجود نخواهد داشت . بدیهی است با توجه به نحوه برخورد پردازنده ( عدم توجه به وقفه ها ) ، در سریعترین زمان ممکن عملیات و فعالیت جاری پردازنده به اتمام خواهد رسید. برخی از وقفه ها با توجه به اهمیت خود ( نظیر بروز اشکال در حافظه و یا سایر موارد مشابه ) ، قابل اغماص توسط پردازنده نبوده و می بایست صرفنظر از نوع و اهمیت فعالیت جاری ، سریعا" به وقفه ارسالی پاسخ مناسب را ارائه گردد.
پردازنده ، با توجه به سیاست های اعمال شده سیستم عامل و بر اساس یک الگوریتم خاص ، در اختیار پردازه های متفاوت قرار خواهد گرفت . در چنین مواردی پردازنده مشغول بوده و برای اجراء ، پردازه ای را در اختیار دارد. در زمانیکه پردازنده درگیر یک پردازه است ، ممکن است وقفه هائی از منابع متفاوت نرم افزاری یا سخت افزاری محقق گردد. در چنین وضعیتی با توجه به اهمیت و جایگاه یک وقفه ، پردازنده برخی از آنها را نادیده گرفته و همچنان به فعالیت جاری خود ادامه داده و در برخی موارد با توجه به اهمیت وقفه ، فعالیت جاری متوقف و سرویس دهی به وقفه آغاز خواهد شد.
در سیستم های عامل " تک - کاره " ، وجود وقفه ها و نحوه مدیریت آنها در روند اجرای پردازه ها تاثیر و پیچیدگی های خاص خود را از بعد مدیریتی بدنبال خواهد داشت . در سیستم های عامل "چند - کاره " عملیات بمراتب پیچیده تر خواهد بود. در چنین مواردی می بایست این اعتقاد بوجود آید که چندین فعالیت بطور همزمان در حال انجام است . عملا" پردازنده در هر لحظه قادر به انجام یک فعالیت است و بدیهی است رسیدن به مرز اعتقادی فوق ( چندین فعالیت بطور همزمان ) مستلزم یک مدیریت قوی و طی مراحل پیچیده ای خواهد بود. در چنین حالتی لازم است که پردازنده در مدت زمان یک ثانیه هزاران مرتبه از یک پردازه به پردازه ه دیگر سوئیچ تا امکان استفاده چندین پردازه از پردازنده را فراهم نماید . در ادامه نحوه انجام عملیات فوق ، تشریح می گردد :
· یک پردازه بخشی از حافظه RAM را اشغال خواهد کرد
· پس از استفرار بیش از یک پردازه در حافظه ، پردازنده بر اساس یک زمانبندی خاص ، فرصت اجراء را به یکی از پردازه ها خواهد داد.
· پردازنده ، بر اساس تعداد سیکل های خاصی پردازه را اجراء خواهد کرد .
· پس ازاتمام تعداد سیکل های مربوطه ، پردازنده وضعیت پردازه ( مقایر ریجسترها و ...) را ذخیره و به پردازه اتمام زمان مربوطه را اعلام می نماید.
· پردازنده در ادامه اطلاعات ذخیره شده در رابطه با پردازه دیگر را فعال ( ریجسترها و ...) و زمینه اجرای پردازه دوم فراهم می گردد.
· پس ازاتمام تعداد سیکل های مربوطه ، پردازنده وضعیت پردازه ( مقایر ریجسترها و ...) را ذخیره و به پردازه اتمام زمان مربوطه را اعلام و مجددا" پردازه اول جهت اجراء فعال خواهد گردید.
تمام اطلاعات مورد نیاز بمنظور مدیریت یک پردازه در ساختمان داده ای خاص با نام PCB)Process Control Block) ، نگهداری می گردد. پردازنده در زمان سوئیچ بین پردازه ها ، از آخرین وضعیت هر پردازه با استفاده از اطلاعات ذخیره شده در PCB آگاهی پیدا کرده و در ادامه زمینه اجرای پردازه مورد نظر بر اساس تعداد سیکل های در نظر گرفته شده فراهم خواهد شد. برای هر پردازه یک PCB ایجاد و اطلاعات زیر در آن ذخیره خواهد گردید :
· یک مشخصه عددی (ID) که نمایانگر پردازه خواهد بود .
· اشاره گری که نشان دهنده آخرین محل اجرای پردازه است
· محتویات رجیستر ها
· وضعیت سوئیچ ها و متغیرهای مربوطه
· اشاره گره هائی که حد بالا و پایین حافظه مورد نیاز پردازه را مشخص خواهد کرد.
· اولویت پردازه
· وضعیت دستگاههای ورودی و خروجی مورد نیاز پردازه
هر زمان که اطلاعات مربوط به پردازه ای تغییر یابد ، ( پردازه از حالت "آماده " تبدیل به حالت "اجراء " و یا از حالت " اجراء " به حالت "انتظار" و یا "آماده " سوئیچ نماید ) اطلاعات ذخیره شده در PCB استفاده و بهنگام خواهند شد.
عملیات جایگزینی پردازها، بدون نظارت و ارتباط مستقیم کاربر انجام و هر پردازه به میزان کافی از زمان پردازنده برای اتمام عملیات خود استفاده خواهد کرد. در این راستا ممکن است ، کاربری قصد اجرای تعداد بسیار زیادی از پردازه ها را بسورت همزمان داشته باشد. در چنین مواردی است ، پردازنده خود نیازمند استفاده از چندین سیکل زمانی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات مربوط به هر یک از پردازه ها خواهد بود .در صورتیکه سیستم عامل با دقت طراحی نشده باشد یا پردازه های زیادی فعالیت خود را آغاز کرده باشند ، مدت زمان زیادی از پردازنده صرف انجام عملیات سوئیچینگ بین پردازها شده و عملا" در روند اجرای پردازها اختلال ایجاد می گردد. وضعیت بوجود آمده فوق را Thrashing می گویند. در چنین مواردی کاربر می بایست نسبت به غیرفعال نمودن برخی از پردازه ها اقدام تا سیستم مجددا" در وضعیت طبیعی قرار گیرد.
یکی از روش هائی که طراحان سیستم عامل از آن استفاده تا امکان ( شانس) تحقق Thrashing را کاهش دهند ، کاهش نیاز به پردازه های جدید برای انجام فعالیت های متفاوت است . برخی از سیستم های عامل ازیک " پردازه -lite " با نام Thread استفاده می نمایند. Thread از لحاظ کارآئی همانند یک پردازه معمولی رفتار نموده ولی نیازمند عملیات متفاوت ورودی و خروجی یا ایجاد ساختمان داده PCB مشابه یک پردازه عادی نخواهد بود. یک پردازه ممکن است باعث اجرای چندین Threads یا سایر پردازه های دیگر گردد. یک Thread نمی تواند باعث اجرای یک پردازه گردد.
تمام موارد اشاره شده در رابطه با زمانبندی با فرض وجود یک پردازنده مطرح گردیده است . در سیستم هائی که دارای دو یا بیش از دو پردازنده می باشند ، سیستم عامل حجم عملیات مربوط به هر پردازنده را تنظیم و مناسب ترین روش اجراء برای یک پردازه در نظر گرفته می شود . سیستم های عامل نامتقارن ، از یک پردازنده برای انجام عملیات مربوط به سیستم عامل استفاده و پردازه های مربوط به برنامه های کاربردی را بین سایر پردازه ها تقسیم می نمایند. سیستم های عامل متقارن ، عملیات مربوط به خود و عملیات مربوط به سایر پردازه ها را بین پردازه های موجود تقسیم می نمایند. در این راستا سعی می گردد که توزیع عملیات برای هر یک از پردازه ها بصورت متعادل انجام گردد.
استفاده از عیب یابهای ویندوز
اگر کامپیوترتان در یک شبکه اداری جمعی است، احتمالاً آنقدر خوش شانس هستید که یک سرپرست شبکه داشته باشید تا در مواقعی که برای کامپیوترتان مشکلی پیش می آید از او سوال کنید. اما اگر کامپیوترتان در یک شبکه اداری خانگی یا مستقل باشد، یعنی خودتان سرپرست شبکه باشید، وقتی بدانید ویندوز چند عیب یاب مفید دارد که در تشخیص و رفع مشکلات سیستم به شما کمک می کنند، از نگرانی در خواهید آمد.
برنامه Help را اجرا کنید
بر روی دکمه Start کلیک کنید و سپس Help and Support را انتخاب کنید.
گروه Fixing a Problem را باز کنید
بر روی عنوان Fixing a Problem کلیک کنید تا باز شود.
نوع مشکل را مشخص کنید
در لیست سمت چپ پنجره، بر روی نوع مشکلی که دارید کلیک کنید تا انتخاب شود.
یک عیب یاب انتخاب کنید
عیب یابی که می خواهید بکار اندازید را در پنجره سمت راست پیدا کنید. پس از آن که عیب یاب مورد نظرتان را پیدا کردید، برای مثال Printing، بر روی آن کلیک کنید تا بکار بیافتد.
مراحل کار را دنبال کنید
عیب یابها درست مثل ویزاردها کار می کنند. هر صفحه آن یک سوال می پرسد با کلیک کردن روی پاسخ، آن را انتخاب کنید و سپس روی دکمه Next کلیک کنید تا به صفحه بعد بروید. بعضی از صفحات مراحلی را پیشنهاد می کنند تا با انجام آنها مشکل خود را رفع کنید. اگر آن گامها نتیجه داد، که مشکلتان رفع می شود. اگر مراحل نتیجه نداد، عیب یاب ادامه می یابد. اگر عیب یاب نتواند مشکلتان را رفع کند، جایی را برای یافتن اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کند (سایتهای وب مرکز پشتیبانی فنی مایکروسافت).
تازه کارهای دیجیتال
سن معرفی رایانه به کودکان
امروزه سواد رایانه به طور روزافزون یک مهارت ضروری برای کودکان محسوب می شود. اما بهترین سن برای معرفی رایانه به کودکان چه زمانی است و آیا دانش رایانه برتری در شروع تحصیل به آنها می دهد یا خیر؟
تحقیقات نشان داده است کودکان رایانه را به تلویزیون ترجیح می دهند و سن استفاده از این وسیله کاهش یافته است.بیشتر این رایانه ها بازی های آموزشی و امکان تعامل را برای کودکان فراهم می کنند، اما ارتباط اینترنتی ایجاد نمی کنند. فایده این رایانه ها آشنایی کودکان با صفحه کلید است. کودکان احساس می کنند بر محیط خود نفوذ مستقیم دارند.
در مدرسه ای در شمال لندن هر شنبه صبح کلاسی برای پرورش مهارت رایانه کودکان و آماده سازی آنها برای امتحانات بعدی برگزار می شود. بزرگترین شاگرد این کلاس هفت سال و کم سن ترین آنها چهار سال سن دارد. در این کلاس به کودکان آموزش داده می شود چگونه اطلاعات را در برنامه صفحه گسترده اکسل مایکروسافت وارد کنند.
«مایک راید» که یک آموزگار است می گوید کودکان حتی 18 ماهه نیز در این دوره ها شرکت می کنند.تحقیقات جهانی در مورد کودکان کم سن و سال و استفاده آنها از فناوری اطلاعات IT محدود است.
با این حال خواندن گزارش اخیر دانشگاه «شفیلد» در انگلیس به نام «تازه کارهای دیجیتال» جالب است. براساس این گزارش، به طور مثال در چهار سالگی 45 درصد از کودکان تجربه استفاده از ماوس برای کلیک کردن را پشت سر گذاشته اند و 27 درصد از رایانه های خانگی خود استفاده کرده اند. این میزان در شش سالگی به53درصد افزایش می یابد. همچنین 30 درصد کودکان در خانه وب سایت های ویژه کودکان را مشاهده کرده اند.
گروه «ارتباط تعامل رایانه و کودک» (CHICI)که ارتباط پویای کودکان و رایانه ها را بررسی کرده است معتقد است استفاده از رایانه نباید از سنین بسیار کم شروع شود. جانت رید از گروه CHICI معتقد است هجده ماهگی سن مناسبی برای کار با رایانه نیست. وی گفت: تصور نشستن یک کودک 18 ماهه در پشت یک رایانه سنتی کمی خنده دار است. جانت در پاسخ به این سوال که اگر کودکی در سن دو یا سه سالگی استفاده از رایانه را آغاز کند آیا به این معنی است که عملکرد بهتری در مدرسه خواهد داشت؟ می گوید: کودکانی که از رایانه استفاده می کنند شروع بهتری خواهند داشت. برخی از این کودکان همانگونه که جذب تلویزیون می شوند به سمت رایانه نیز کشیده می شوند بنابراین محرک اشتباهی و یا محرکی فاقد هرگونه ارزش دریافت می کنند.
یافتن یک کامپیوتر بر روی شبکه
استفاده از پنجره My Network Places برای گشتن در شبکه و پیدا کردن یک کامپیوتر خوب است اما به شرط آن که تعداد کامپیوترهای شبکه زیاد نباشد. اما گاهی اوقات لیست کامپیوترها آنقدر طولانی است که بالا و پایین رفتن در آن و پیدا کردن یک کامپیوتر می تواند کار وقت گیری باشد. خوشبختانه ویندوز به شما این امکان را می دهد که یک کامپیوتر شبکه راحتی با دانستن بخشی از نام آن پیدا کنید.
My Network Places را باز کنید
بر روی آیکون My Network Places در رومیزی خود جفت کلیک کنید تا پنجرهMy Network Places باز شود.
ناحیه جستجو را باز کنید
بر روی دکمه Start در نوار ابزار کلیک کنید تا ناحیه جستجو در سمت چپ پنجره My Network Places باز شود.
نام کامپیوتر را وارد کنید
نام کامپیوتری که به دنبال آن می گردید را درون کادر متن Computer name تایپ کنید. اگر نام کامل آن را بخاطر نمی آورید، فقط بخشی از آن را تایپ کنید.
کامپیوتر را جستجو کنید
برای شروع جستجو، بر روی دکمه Search کلیک کنید. نتایج جستجوی شما در قسمت راست پنجره My Network Places نشان داده می شود.
کامپیوتر را باز کنید
با جفت کلیک کردن روی هر کامپیوتری که در لیست نتایج جستجو نشان داده شده است می توانید آن را باز کنید. در این مثال، جستجوی من برای یافتن کامپیوتری که بخشی از نام آن Server1 است، فقط یک نتیجه به بار آورد: Server1
ناحیه جستجو را ببندید
مجدداً روی دکمه Search نوار ابزار کلیک کنید تا ناحیه جستجو بسته شود و به کارتان برگردید.
* توجه *
پر کردن بطور خودکار
در اینجا نیز مانند بسیاری جاهای دیگر سیستم، ویندوز جستجوهایی که قبلاً انجام داده اید را بخاطر دارد. هنگامی که واژه جستجوی خود را تایپ می کنید، ویندوز سعی می کند بقیه واژه جستجو را بر اساس چیزهایی که بخاطر می آورد برای شما پر کند.
مدیریت حافظه و فضای ذخیره سازی
سیستم عامل در رابطه با مدیریت حافظه دو عملیات اساسی را انجام خواهد داد :
· هر پردازه بمنظور اجراء می بایست دارای حافظه مورد نیاز و اختصاصی خود باشد .
· از انواع متفاوتی حافظه در سیستم استفاده تا هر پردازه قادر به اجراء با بالاترین سطح کارآئی باشد.
سیسم های عامل در ابتدا می بایست محدوده های حافظه مورد نیاز هر نوع نرم افزار و برنامه های خاص را فراهم نمایند. مثلا" فرض کنید سیستمی دارای یک مگابایت حافظه اصلی باشد . سیستم عامل کامپیوتر فرضی ، نیازمند 300 کیلو بایت حافظه است . سیستم عامل در بخش انتهائی حافظه مستقر و بهمراه خود درایورهای مورد نیاز بمنظور کنترل سخت افزار را نیز مستقر خواهد کرد. درایورهای مورد نظر به 200 کیلو بایت حافظه نیاز خواهند داشت . بنابراین پس از استقرار سیستم عامل بطور کامل در حافظه ، 500 کیلو بایت حافظه باقیمانده و از آن برای پردازش برنامه های کاربردی استفاده خواهد شد. زمانیکه برنامه های کاربردی در حافظه مستقر می گردند ، سازماندهی آنها در حافظه بر اساس بلاک هائی خواهد بود که اندازه آنها توسط سیستم عامل مشخص خواهد شد. در صورتیکه اندازه هر بلاک 2 کیلوبایت باشد ، هر یک از برنامه های کاربردی که در حافظه مستقر می گردنند ، تعداد زیادی از بلاک های فوق را (مضربی از دو خواهد بود) ، بخود اختصاص خواهند داد. برنامه ها در بلاک هائی با طول ثابت مستقر می گردند. هر بلاک دارای محدوده های خاص خود بوده که توسط کلمات چهار و یا هشت بایت ایجاد خواهند شد. بلاک ها و محدو ده های فوق این اطمینان را بوجود خواهند آورد که برنامه ها در محدوده های متداخل مستقر نخواهند شد. پس از پر شدن فضای 500 کیلوبایت اختصاصی برای برنامه های کاربردی ، وضعیت سیستم به چه صورت تبدیل خواهد گردید؟
در اغلب کامپیوترها ، می توان ظرفیت حافظه را ارتقاء و افزایش داد. مثلا" می توان میزان حافظه RAM موجود را از یک مگابایت به دو مگابایت ارتقاء داد. روش فوق یک راهکار فیزیکی برای افزایش حافظه بوده که در برخی موارد دارای چالش های خاص خود می باشد. در این زمینه می بایست راهکارهای دیگر نیز مورد بررسی قرار گیرند. اغلب اطلاعات ذخیره شده توسط برنامه ها در حافظه ، در تمام لحظات مورد نیاز نخواهد نبود. پردازنده در هر لحظه قادر به دستیابی به یک محل خاص از حافظه است . بنابراین اکثر حجم حافظه در اغلب اوقات غیر فابل استفاده است . از طرف دیگر با توجه به اینکه فضای ذخیره سازی حافظه ها ی جانبی نظیر دیسک ها بمراتب ارزانتر نسبت به حافظه اصلی است ، می توان با استفاده از مکانیزم هائی اطلاعات موجود در حافظه اصلی را خارج و آنها را موقتا" بر روی هارد دیسک ذخیره نمود. بدین ترتیب فضای حافظه اصلی آزاد و در زمانیکه به اطلاعات ذخیره شده بر روی هارد دیسک نیاز باشد ، مجددا" آنها را در حافظه مستقر کرد. روش فوق " مدیریت حافظه مجازی " نامیده می شود.
حافطه های ذخیره سازی دیسکی ، یکی از انواع متفاوت حافظه موجود بوده که می بایست توسط سیستم عامل مدیریت گردد. حافطه های با سرعت بالای Cache ، حافظه اصلی و حافظه های جانبی نمونه های دیگر از حافظه بوده که توسط سیستم عامل مدیریت گردند.
مدیریت دستگاهها
دستیابی سیستم عامل به سخت افزارهای موجود از طریقه برنامه های خاصی با نام "درایور" انجام می گیرد. درایور مسئولیت ترجمه بین سیگنال های الکترونیکی زیر سیستم های سخت افزاری و زبانهای برنامه نویسی سطح بالا و سیستم عامل و برنامه های کاربردی را برعهده خواهد داشت . مثلا" درایورها اطلاعاتی را که سیستم عامل بصورت یک فایل تعریف و در نظر می گیرد را اخذ و آنها را به مجموعه ای از بیت ها برای ذخیره سازی بر روی حافظه های حانبی و یا مجموعه ای از پالس ها برای ارسال بر روی چاپگر ، ترجمه خواهد کرد.
با توجه به ماهیت عملکرد عناصر سخت افزاری و وجود تنوع در این زمینه ، درایورهای مربوطه نیز دارای روش های متعدد بمنظور انجام وظایف خود می باشند. اکثر درایورها در زمانیکه به خدمات دستگاه مورد نظر نیاز باشد ، استفاده شده و دارای پردازش های یکسانی در زمینه سرویس دهی خواهند بود. سیستم عامل بلاک های با اولویت بالا را به درایورها اختصاص داده تا از این طریق منابع سخت افزاری قادر به آزادسازی سریع بمنظور استفاده در آینده باشند.
یکی از دلایلی که درایورها از سیستم عامل تفکیک شده اند ، ضرورت افزودن عملیات و خواسته ای حدید برای درایورها است . در چنین حالتی ضرورتی بر اصلاح یا تغییر سیستم عامل نبوده و با اعمال تغییرات لازم در درایورها می توان همچنان از قابلیت های آنها در کنار سیستم عامل موجود استفاده کرد.
مدیریت عملیات ورودی و خروجی در کامپیوتر مستلزم استفاده و مدیریت " صف ها " و " بافرها " است . بافر ، مکان های خاصی برای ذخیره سازی اطلاعات بصورت مجموعه ای از بیت ها ی ارسالی توسط دستگاهها ( نظیر صفحه کلید و یا یک پورت سریال ) و نگهداری اطلاعات فوق و ارسال آنها برای پردازنده در زمان مورد نظر و خواسته شده است . عملیات فوق در مواردیکه چندین پردازنده در وضعیت اجراء بوده و زمان پردازنده را بخود اختصاص داده اند ، بسیار حائز اهمیت است . سیستم عامل با استفاده از یک بافر قادر به دریافت اطلاعات ارسالی توسط دستگاه مورد نظر است . ارسال اطلاعات ذخیره شده برای پردازنده پس از غیر فعال شدن پردازه مربوطه ، متوقف خواهد شد. در صورتیکه مجددا" پردازه به اطلاعات ورودی نیاز داشته باشد ، دستگاه فعال و سیستم عامل دستوراتی را صادر تا بافر اطلاعات مربوطه را ارسال دارد. فرآیند فوق این امکان را به صفحه کلید یا مودم خواهد داد تا با سرعت مناسب خدمات خود را همچنان ادامه دهند ( ولواینکه پردازنده در آن زمان خاص مشغول باشد).
مدیریت تمام منابع موجود در یک سیستم کامپیوتری ، یکی از مهمترین و گسترده ترین وظایف یک سیستم عامل است .
ارتباط سیستم با دنیای خارج
آموزش php
این زبان اسکریپت نویسی که که همراه HTML بکار می رود و بر خلاف آن قابلیت پردازش داده را دارد. مخفف عبارت Hypertext Preprocessor به معنای پیش پردازنده یا ابر متن می باشد. PHP در سال 1995 توسط راسموس لردوف به وجود آمد.
راسموس این برنامه را به وسیله زبان C ایجاد کرد . تعداد نسخه های فرائانی از C بوجود آمد . که بطور گسترده در اینترنت برای ایجاد سایت های مختلف بکار می رود. دلایل زیادی برای این استقبال وجود دارد .
1- PHP سرعت بالا دارد.
2- یادگیری و برنامه نویسی آن راحت است.
3- قابلیت حمل بالای دادر و بر روی سیستم عامل های مختلف قابل اجرا می باشد.
4 -رایگان و سورس های آن قابل دسترسی می باشد.
5- به طور گسترده پشتیبانی می شود.
6- امنیت بالایی دارد.
7- قابلیت انعطاف پذیری بالایی دارد و شما به دلخواه می توانید آن را پیکر بندی کنید.
کارهایی که PHP انجام می دهد
PHP یک زبان اسکریپتی می باشد که در زمینه های مختلف کاربرذ دارد . قابلیت ایجاد صفحات پویا و ذخیره سازی اطلاعات در بانک های اطلاعاتی از مهمترین کاربردهای PHP می باشد.
خصوصیات PHP بین زبان های اسکریپتی
در واقع زبانهای اسکریپتی به دوسته سمت سرویس دهنده و سمت سرویس گیرنده تقسیم می شوند. اسکریپت های نوشته شده سمت سرویس گیرنده بر روی سرویس گیرنده ایجاد می شود. مثل جاوا اسکریپت .. اسکریپت های بر روی سرویس دهنده بر روی سرویس دهنده ها اجرا می شود. که PHP نیز سمت سرویس دهنده می باشد.
اسکریپت های PHP بر روی دهنده اجرا می شود و کاربر اصلا کد های PHP را نمی بیند. بلکه به وسیله مرورگر خود نتیجه کار خود را می بیند.
کد های PHP را هم می توان مجزا و هم می توان همراه HTML مشاهده نمود.
ارتباط با فرم های HTML
با PHP می توان یک فرم HTML را ایجاد کرد. و سپس داده های ارسالی آن را پردازش نمود.
ارتباط با بانک اطلاعاتی
قابلیت کار با بانک اطلاعاتی درونی PHP نهفته است.
ایجاد صفحات وب بصورت امن
فراهم نمودن محیطی امن برای برای برنامه نویسان . مثلا کاربر باید قبل از مشاهد صفحه وب شماره رمز و نام عبور خود را بزند.
بانک های اطلاعاتی PHP
زبانی که برنامه نویسی یک برنامه PHP را نوشت اسکریپت های نوشته شده را به ابتدابه بانک اطلاعاتی منتقل می شود . و پاسخ آن به صورت اسکریپت برای کاربر اجرا خواهد شد. در واقع اطلاعات درون بانک اطلاعاتی قرار می گیرد.
مهم ترین و پر کار برد ترین بانک اطلاعاتی PHP MY SQL )) می باشد. البته تعداد بانکهای اطلاعاتی که PHP را پشتیبانی می کنند حدود 9 عدد می رسد.
توابع PHP
در واقع PHP توابع متعددی را برای بررسی خصوصیات –کپی- تغییر نام –حذف-و بطور کلی مدیریت فایلها و دایرکتور ها ارائه می دهد. که در پست های بعدی وبلاگ به بررسی آنها می پردازم.
موتور های پردازشگر PHP
بطور کلی PHP از سه قسمت تشکیل شده است :
1-ماژول تابع
2-هسته زبان(موتور ZEND)
3-یک واسط سرویس دهنده وب
.::مرجع کد آهنگ::.
.::دریافت کد موزیک::.